Nederlands | English
 

Vacatures

 

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en een omzet van circa € 6,5 miljoen. Van veel projecten maakt software ontwikkeling een belangrijk deel uit. Het is gevestigd in het Spinhuis aan de Oudezijds Achterburgwal 185 in het centrum van Amsterdam.

Vacatures bij Huygens ING

Voor het onderzoeksproject ‘Flexibele arbeid in de Nederlandse polder, in de periode 1950-2020’ zoeken wij een promovendus (in principe vier jaar 1,0 fte) en een postdoc (anderhalf jaar 1,0 fte).

De promovendus zal onderzoek doen naar de recente ontwikkeling, vanaf de jaren 1990. Dat omvat de aanloop tot de wet Flexibiliteit en Zekerheid, inclusief de latere ontwikkeling tot de wet Werk en Zekerheid (2013) en de ontwikkeling tot het begin van de jaren 2020.

De postdoc zal de acceptatie van uitzendbureaus en deeltijdarbeid in kaart brengen. Het onderzoek van de postdoc dient mede als achtergrondinformatie voor het onderzoek naar de meest recente casus door de promovendus.

Voor meer informatie over het onderzoeksproject klik je hier.

Vacatures bij het Humanities Cluster (HuC)

Het KNAW Humanities Cluster, waar het Huygens ING onderdeel van uitmaakt, zoekt een webredacteur en medewerker social media (0,8 – 1,0 fte).

Als webredacteur en medewerker social media ben je samen met collega’s van het communicatieteam verantwoordelijk voor de interne- en externe profilering van het KNAW Humanities Cluster als geheel en de drie instituten afzonderlijk.